Επισκέψεις

Αναγνώστες

26.1.12

Τα σχόλια στο μπλόγκ του Αλεξόπουλου

Μιλώντας με το Τζακι Σοταρτ και τον Ζοζεφ βαν Βερντεγκεν

Αναρτήθηκε από τον/την alexopoulos87 στο 25/01/2012
 
 
 
 
 
 
i
 
2 Votes
Quantcast
Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό του 2012 για πουλιά εκτροφής του 2011, ο σύλλογός μου ο ΟΕΜ είχε προσκαλέσει για κριτές δυο διακεκριμένους εκτροφείς και κριτές από το Βέλγιο με πολλές διακρίσεις σε επίπεδο Βελγίου και ειδικά ο ένας ο Τζάκι Σοταρτ και σε παγκόσμιο καθώς έχει βγει τέσσερις φορές πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Διαγωνισμό.
Αν και με τα λίγα αγγλικά του Τζάκι, η συνεννόηση έγινε. Είναι εμπειρία ζωής να μιλάς με αυτούς τους δυο παγκόσμια αναγνωρισμένους εκτροφείς, που έχουν βάλει τη προσωπική τους σφραγίδα στην εξέλιξη του τραγουδιού του Μαλινουά.
Πραγματικά αυτό που χάρηκα ήταν η ηρεμία τους και το κέφι τους όταν μιλούσαν για την εκτροφή τους. Δεν μας αποκάλυψαν πολλά μυστικά ποιος θα το έκανε άλλωστε, αλά από τα λίγα που μας είπαν ήταν διαφωτιστικά.
Τον ρωτήσαμε τον Τζάκι σε προσωπική συζήτηση μετά το διαγωνισμό για τη διατροφή που ακολουθούν. Όπως μας είπε κατά την περίοδο της αναπαραγωγής και της πτερόρροιας, βάζει την πιο ενισχυμένη τροφή που υπάρχει στο εμπόριο και αυγοτροφή κυρίως. Δηλαδή βάζει μείγμα αναπαραγωγής από την προετοιμασία έως το τέλος της πτερόρροιας, γιατί τα πουλιά θέλουν πλούσια σε βιταμίνες και πρωτεΐνες, τροφή.
Κατά την εκπαίδευση βάζει πιο ελαφριά, πλούσια σε σπόρους αλλά χωρίς κανναβούρι τροφή για να παραμένουν τα πουλιά δυνατά.
Επίσης σε κάποια στιγμή του διαγωνισμού, βλέποντας βαλίτσα μεταφοράς η οποία είχε στις τρύπες του καπακιού ύφασμα για να τις κλείνει και να μην μπαίνει φως, μας είπε ότι αυτό δεν είναι καλό για τα πουλιά γιατί πέφτουν.
Δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες άλλες γιατί και εμείς δεν θέλαμε να τους πιέσουμε. Άλλωστε τα πουλιά πουλιά, αλλά ένας αγώνας ελληνικού ποδοσφαίρου στην τηλεόραση, στο μέρος που τρώγαμε τους απορρόφησε την προσοχή.
Αν η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, τότε και αυτά τα λίγα που του εκμαιεύσαμε, ήταν δυο καλές συμβουλές, για όλους μας.
Σκοπός είναι να μαθαίνουμε και να βελτιωνόμαστε. Γι αυτό το λόγο σκέφτομαι να τους ζητήσω μια συνέντευξη. Αν δεχτούν οι απαντήσεις θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλους τους εκτροφείς.
Εκτροφείς με διακρίσεις που φέτος έβγαλαν πουλιά 8-5-3 και 9-5-4, έχουν πάντα κάτι καλό να πούνε και εμείς να ακούσουμε.
Σε περίπτωση που το δεχτούν θα αναρτηθεί στο blog μου αλλά και στο canary breeder, με την άδεια των διαχειριστών φυσικά.

2 Σχόλια to “Μιλώντας με το Τζακι Σοταρτ και τον Ζοζεφ βαν Βερντεγκεν”

  1. Α.Πανόπουλος είπε

     
    0
     
    0
     
    i
     
    Rate This
    Quantcast
    Όχι μόνο 8-5 αλλά και τριά 9-6 αλλά και 10 κλοκ. Ο ΟΕΜ έχει παραδοσιακή φιλική σχέση με τους δυό εκτροφείς και κριτές. Έχουν ξαναέρθει στην Αθήνα και ο κος Βαβέρντεχεμ ήταν ο πρώτος κριτής που κάθησα πλάι του για να μάθω. Ο Τζάκυ τότε δεν ήταν κριτής αλλά όλοι θυμόμαστε τα πουλιά που είχε τότε… Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως παραμένουν απλοί άνθρωποι πρόθυμοι να εξηγήσουν τα πάντα. Ένα άλλο που πρέπει να πούμε επίσης είναι πως αυτοί δεν έχουν από κάπου να πάρουν πουλιά διότι ο καθένας έχει το δικό του στύλ τραγουδιού και ότι κάνουν το κάνουν με δουλειά και υπομονή. Αυτό είπαν πως η δουλειά 5-6 ετών φάνηκε φέτος.
  2. Α.Πανόπουλος είπε

     
    0
     
    0
     
    i
     
    Rate This
    Quantcast
    Δημήτρη εδώ θέλω να πώ ότι και στην Ελλάδα υπάρχουν εξίσου καλοί εκτροφείς που με υπομονή έχουν κάνει σπουδαία δουλειά… Τα αποτελέσματα τα είδαμε και δεν έχουν να ζηλέψουν αυτά του Βελγίου.
    Ένα άλλο θέμα με αφορμή το τηλέφωνο που μου έκανες το μεσημέρι είναι αυτό της Ελληνικής λαμογιάς και απάτης. Εδώ και χρόνια κάποιος <> χρησιμοποιεί το όνομα του ΟΕΜ λέγοντας πως είναι μέλος μας, και συστήνεται στα υποψήφια Θύματα Αγοραστές σαν ειδικός, εκτροφέας,κριτής και άλλες αρλούμπες. Αυτός ο άνθρωπος μοναδικό σκοπό έχει το κέρδος αφού φτάνει να πουλάει αβαθμολόγητα πουλιά εκατοντάδες ευρώ. Ο <> αυτός λοιπόν που έχει ιστοσελίδα πρώτη μούρη στις μηχανές αναζήτησης είναι ένας κοινός απατεώνας και ουδεμία σχέση έχει με τα μαλινουά αλλά και γενικά τα πτηνά κάθε είδους.ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν έχει παρουσιάσει πουλιά σε διαγωνισμούς. Αυτά που πουλάει πολλές φορές σε υπεδιπλάσια τιμή είναι αυτά που αγοράζει από πετ-σόπ που τα πάνε τα μέλη μας για να πάρουν τροφές, λέγοντας έπειτα πως είναι δικά του και με την δικαολογία πως υπάρχουν φίσσες πλαστές τα δίνει σε ανηποψίαστους. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΑΣΤΕΣ ΦΙΣΣΕΣ. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ SITE ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΑΣΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΙ ΚΡΙΤΕΣ. ΟΙ ΚΡΙΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΛΑ ΠΟΥΛΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΡΔΟΣ.
    Πολλοί άνθρωποι μου έχουν κάνει παράπονα αλλά όπως λέει η παροιμία μιά του κλέφτη δυό του κλέφτη… Πιστεύω πως υπάρχουν μαλινουά που αξίζουν πολλά χρήματα και προσωπικά έχω πλήρώσει για να τα πάρω( ΑΥΤΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ) Αλλά με φίσσα επίσημου διαγωνισμού.Λέω λοιπόν στούς υποψήφιους αγοραστές να κοιτάνε την φίσσα του πουλιού και να πέρνουν τηλ τον σύλλογο να ρωτούν, ή οποιονδήποτε εκτροφέα. Η εκτροφή είναι χόμπυ δεν είναι εμπόριο. Εμπόριο κάνουν τα πέτ και καλύτερα πάρτε τα από εκεί να ζήσουν κι αυτοί που πληρώνουν φόρους ενοίκια υπαλλήλους. Άλλη λύση είναι από έναν οποιδήποτε εκτροφέα που είναι στα μέλη των συλλόγων. Αν δείτε τιμή σε αβαθμολόγητο πάνω από 40-50 ευρώ και 20-30 ευρώ το θηλυκό μην τα ΠΑΡΕΤΕ.

Υποβολή σχολίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: